top of page

Teresa Saborit: "Si no soc escriptora ara, no ho seré mai"

Actualizado: 7 jun 2023

L'autora ens parla dels reptes que afronta el sector i de la seva trajectòria



Alba Abelanet i Òscar Duran


Hem entrevistat a l’escriptora Teresa Saborit. A part d’escriptora és també la fundadora de la web Vull Escriure, creada l’any 2012 amb el propòsit de fomentar la creació literària en català. Entre les seves obres destaquen Els llops ja no viuen als boscos; Barcelona, la rosa i el drac; Casus Belli; El secret del meu nom i La revolució de les formigues, entre d’altres. Saborit porta tota la vida escrivint, tot i que també ha treballat com economista simultàniament. El 2015 l’escriptora osonenca decideix abandonar els números i dedicar-se a temps complet a l’escriptura.



Aquesta entrevista ens ha permès obtenir un relat de primera mà sobre els obstacles que afronten els escriptors catalans, així com els reptes que comporta voler-se dedicar a aquesta professió exclusivament. Teresa Saborit és una dona que ha lluitat per la seva passió i està pugnant constantment per poder treballar del que realment l’apassiona, com és el cas de molts altres escriptors de l’actualitat. L’escriptora explica que és molt difícil poder-se guanyar la vida únicament a partir de la venda de llibres.



Una solució per molts escriptors és compaginar l’escriptura amb una altra professió. En el cas de Saborit, ha optat per la gamificació. Com explica l’autora, la gamificació és una dinàmica que busca aplicar tècniques de joc a coses que no són jocs. En el seu cas és especialitzada en projectes literaris.



Saborit també ha parlat de l’ús que fa de les xarxes socials i com li han servit per establir un vincle, un contacte directe, amb els seus lectors i seguidors. Ha esmentat que, temps enrere, s’escrivia un llibre i no hi havia aquesta connexió entre lectors i escriptor. Ara, gràcies a les xarxes socials, l’autora pot entrar en contacte directament amb els lectors. De fet, ha explicat que alguns dels seus llibres els ha escrit a partir del que comentaven els seus seguidors.


De cara al futur, Saborit ha comentat que es troba en una etapa de descans després de la intensitat del passat Sant Jordi, però amb ganes de continuar projectant la seva última novel·la El secret del meu nom.


L’escriptora compta amb una editorial pròpia a través de la qual publica els seus llibres. De fet, gràcies a això va ser possible el llançament de la seva darrera novel·la per Sant Jordi. A més a més, va fundar fa 11 anys la web Vull Escriure amb propostes de diferents autors.



Si vols tenir més informació sobre Teresa Saborit i estar al dia de les seves publicacions, no dubtis a donar un cop d'ull al seu perfil d'Instagram!




70 visualizaciones0 comentarios
bottom of page